Цврсти Flex PCB - KingSong PCB технологија ООД

Цврсти Flex PCB

Цврсти Flex PCB

Цврсти Flex PCB

На Цврсти Flex PCB одбор е нов тип на печатени коло што е комбинација на трајност на крути ПХБ и приспособливоста на флексибилни ПХБ. во сите видови на PCB , цврста и флексибилна комбинација е најотпорна на лоша примена на животната средина, па затоа на индустриска контрола, медицинска и воена опрема, на копното претпријатија, исто така, постепено подобрување на Цврсти Flex PCB изнесува процентот на производството како целина.

1. Што е Flex Цврсти PCB плочи?
Раѓањето и развојот на FPC и PCB роди нов производ на Flex Цврсти PCB одбор, на Flex Цврсти PCB одбор е FPC и крути коло, по притискање на копчето и со притискање процес, тоа е во комбинација заедно во согласност со релевантните барања на процесот на формираат коло со поддршка карактеристики на флексибилни одбор и крути одбор.

2. Класификација на Цврсти Flex PCB плочи:
Ако во согласност со процесот на класификација, начинот на поврзување на флексибилни одбор на крути одбор може да се подели во две категории: флекс крути композитни одбор и флекс крути врзани одбор, разликата помеѓу крути флекс композитни одбор технологија, може да биде во процес, комбинација, кои имаат заеднички слепи и погребан дизајн дупка, а со тоа може да има поголема густина на коло дизајн, за flex цврсти комбинација одбор, посебен флексибилни одбор и крути одбор повторно по што синтезата на притисок на една кола, имаат врска сигнал, но без design.But дупка во моментов, " Флекс-цврсти PCB одбор " е обично се нарекува сите флексибилни и ригидни обврзувачки одбор производи, без поделба на два дела.

Цврсти Flex PCB одбор

3. Физичките карактеристики на Цврсти Flex PCB плочи:
Цврсти Flex PCB плочи е различен од оригиналниот FPC и PCB во материјали, опрема и process.In материјалот аспект, материјалот од крути одбор е материјалот на FR4 на PCB, материјалот на флексибилни одбор е материјалот на ПИ или ПЕТ, на два материјали имаат заедничко, стапката на намалување на топлина притисок е различна и така натаму.

4. Предности на Цврсти Flex PCB плочи:
1. Лесни
2. тенок слој интерфејс
3. пат во краток пренос.
4. мал отвор отворот.
5. Ниско ниво на бучава и висока сигурност.

Поради флекс крути PCB е комбинација на FPC и PCB , за неговото производство е различна од обичните ПХБ и FPC, специјален процес на специјалист следење контрола, прво, KingSong CAM инженер ќе согласност со фабрика за производство капацитет да им даде на корисниците разумен оптимизација , се направи дизајн на корисникот може да ги задоволи производство на ПХБ фабрика capacity.After флексибилни одбор се пренесува преку внатрешниот слој, површината треба да се прелистуваат за подобрување на извршни, и жолта заштитен слој на полиимид е заштитена од притисокот, па FPC е made..The следниот чекор е да се комбинираат со ПП PCB на фазер да формираат цврсти флекс board.It е важно да се напомене дека флексибилни област одбор не може да биде загадена да се спречи појавата на готовиот product.After минува низ серија дупчење дупки, отвори, графички пренос, залемени маска, површинска обработка да се добие конечниот product.Due на висока вредност на Цврсти Flex PCB одборпроизводи, внимателна инспекција sh Оулд да се направи пред пратката да се осигура дека сите производи се испорачани на купувачите се одлични производи.

Флекс-цврсти PCB одбор

KingSong има богато искуство во производство Цврсти Flex PCB плочи, ние обезбеди печатени кола во квалитет и трајни перформанси додека се ефективни во однос на manufacturing.and ПХБ исто така се тестираат со користење на автоматски Оптички инспекција (ОИ) и автоматизирана Х-зраци инспекција (AXI) опрема за да се осигура дека обезбеди суштинско значење брзина и ефикасност во некоја апликација.

 

WhatsApp Онлајн Chat!
Онлајн услуги на клиентите
систем за онлајн услуги на клиентите